Een bouwkundige (aankoop)keuring door mijnhuisok

Het bouwkundig laten keuren van je (nieuwe) woning is hoe je het ook bekijkt een echt verstandige zet. Je krijgt vooraf veel meer inzicht in de bouwkundige situatie en daardoor in de eventuele (financiële) risico’s. De inspecteur van mijnhuisok brengt met de standaard bouwtechnische keuring (conform de BVBK) ook de onderhoudssituatie van de woning in kaart.

Omdat gemiddeld 70% van de onderhoudskosten van de buitenzijde van de woning naar schilderwerk gaan, richt de inspecteur van mijnhuisok zijn aandacht specifiek op het schilderwerk en de conditie van het onderliggende timmerwerk. Hierbij wordt gelet op (de kans op) houtrot en wordt de huidige verflaag in kaart gebracht. Daarbij leggen we naast de dikte en de opbouw van de verflaag, ook de voor de duurzaamheid bepalende glansgraad van de verflaag vast.

De staat van het schilderwerk wordt door ons dus veel diepgaander geïnspecteerd dan doorgaans bij bouwkundige keuringen het geval is. Dat betekent dus ook meer zekerheid!

Meeloop-bouwkundige keuring

Je kunt kiezen voor een meeloopkeuring. Tijdens deze rondgang met onze inspecteur krijgt je mondelinge adviezen, zonder schriftelijke rapportage.

Bouwkundige keuring

In principe hoeft u bij hierbij niet aanwezig te zijn (mag wel), want u krijgt een uitgebreide rapportage.

Meeloop-keuring

Je kunt ook hiervoor kiezen. Tijdens deze rondgang met onze inspecteur krijgt je mondelinge adviezen, zonder schriftelijke rapportage.

Wat kost het?

  • De kosten van een standaard bouwkundige keuring (volgens de BVBK) zijn € 330,-
  • De standaard uitgebreid met een gedetailleerde keuring van het timmerwerk en de verflagen is € 415,-
  • De korting voor de meeloopkeuring is € 75,-

Spoedkeuring

Soms is er extra haast bij en vaak is daar binnen 24 uur wel een mouw aan te passen. Dat kost dan wel € 80,- extra. Neem hierover contact met ons op, dan zullen wij ons best doen het spoedje geagendeerd te krijgen.

Voorwaarden voor de tarieven:

  • De genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw
  • Geldend voor de werkgebieden van mijnhuisok
  • Voor woningen tot een inhoud van 1.000 m3.
  • Voor grotere woningen dan 1.000 m3 maken we graag (vooraf) een aangepast voorstel.

Vraag een bouwkundige (aankoop)keuring aan

Klik hier