fbpx

Bouwkundige keuring door mijnhuisok

Bouwkundige keuring door mijnhuisok

De bouwkundige keuring door mijnhuisok van je (nieuwe) woning is hoe je het ook bekijkt echt een verstandige zet. Je krijgt vooraf veel meer inzicht in de bouwkundige situatie en daarmee in de eventuele (financiële) risico’s. De inspecteur van mijnhuisok brengt bovenop de standaard bouwtechnische keuring (conform de BVBK) ook de onderhoudssituatie van de woning in kaart.

Branche Vereniging Bouwkundige Keurders

Gemiddeld gaat 70% van de onderhoudskosten aan de buitenzijde van de woning naar schilderwerk. Daarom richt de inspecteur van mijnhuisok zijn aandacht bij de bouwkundige keuring ook op het schilderwerk en de conditie van het onderliggende timmerwerk. Hierbij wordt gelet op (de kans op) houtrot en wordt de conditie van de huidige verflaag en ondergronden in kaart gebracht. Daarbij leggen we, naast de dikte en de hechting van de verflaag, ook de opbouw van de verflaag en de voor de duurzaamheid bepalende glansgraad vast.

De staat van het schilderwerk wordt door ons dus veel diepgaander geïnspecteerd dan doorgaans bij bouwkundige keuringen het geval is. Dat betekent dus ook meer zekerheid! In principe hoeft je bij deze keuring niet aanwezig te zijn (dit mag uiteraard wel). Je ontvangt nadien namelijk een uitgebreide rapportage.

Meeloop-keuring

Je kunt ook kiezen voor een zogenaamde meeloop-keuring. Tijdens deze rondgang met onze inspecteur krijgt je mondelinge adviezen, zonder schriftelijke rapportage.

Wat kost het?

  • Een standaard bouwkundige keuring (volgens de BVBK) kost € 330,-
  • De standaard bouwkundige keuring uitgebreid met een gedetailleerde keuring van het timmerwerk en de verflagen kost € 415,-
  • De korting voor de meeloopkeuring is € 75,-

De tarieven gelden voor woningen tot een inhoud van 1.000 kubieke meter. Voor woningen groter dan 1.000 kubieke meter maken we graag (vooraf) een aangepast voorstel.

Spoed

Soms is er extra haast met een keuring en meestal is daar binnen 24 uur wel een mouw aan te passen. Dat kost dan wel € 80,- extra. Neem hierover contact met ons op, dan zullen wij ons best doen de spoedkeuring voor elkaar te krijgen. Een beller is sneller, bel nu 085 – 20 20 142

Related Articles

Need Support?

Can't find the answer you're looking for?
Contact Support