fbpx

Hoe onderhoud je je schilderwerk goed?

Hoe onderhoud je je schilderwerk goed? Dat doe je het eenvoudigst door het regelmatig schoon te maken. Gewoon door tijdens het lappen van het glas ook het schilderwerk te reinigen. Alleen daarmee al stel je de volgende schilderbeurt één á twee jaar uit. Controleer tijdens het reinigen meteen het timmer- en schilderwerk op gebreken. Zijn de verbindingen tussen de stijlen en de dorpels gesloten? En hoe zit het met de naden tussen het glas en het aansluitende hout? Is er houtrot? Bladdert of scheurt het schilderwerk? Want niet alleen de ondergrond, maar ook de verflaag moet helemaal gesloten zijn en een glans hebben van minstens 30 glanseenheden (er is nog een beetje glans te zien).

Dus hoe onderhoud je je schilderwerk goed? Door écht de vinger aan de pols te houden! Het is veruit de goedkoopste oplossing om die gebreken regelmatig meteen te herstellen, zodat de herstelkosten laag blijven.

Hoe lang gaat schilderwerk mee?

Afhankelijk van de kleur, de ligging ten opzichte van de zon e.d. tussen de 4 en 15 jaar. Gemiddeld is dat zo’n 6 – 7 jaar. Tijdens die periode loopt de glans terug en begint de ondergrond gebreken te vertonen. Verbindingen tussen stijlen en dorpels van kozijnen gaan openstaan. De aansluitingen tussen het glas en de houten omkadering gaan barsten of scheuren, waardoor ook hier vocht in het kozijnhout kan dringen. En te veel vocht in het hout heeft uiteindelijk houtrot als gevolg (want droog hout rot niet). Onderzoek heeft uitgewezen dat een snel herstel van de ondergrond de (financiële) schade aanzienlijk beperkt. Door de ondergrond en de verflaag met een hogere frequentie schoon te maken, te controleren en eventueel te herstellen, liggen de kosten van onderhoud veel lager. Zelfs zo veel lager dat de extra kosten voor het vaker langkomen ruim opwegen tegen eens in de zes jaar overschilderen.

Plan Schilderwerk mijnhuisok

En dat is daarom precies de werkwijze van het Plan Schilderwerk van mijnhuisok: Je schilderwerk goed onderhouden doen ze door ieder jaar al je schilderwerk (én de ramen) schoon te maken én te controleren. En wat niet in orde is wordt meteen hersteld! Ze verwijderen de loszittende verf (blazen, scheuren of onthechting), maken de ondergrond in orde (en weer waterdicht) en schilderen het over met de  kwaliteitsverf van Wijzonol. Omdat ze dat elk jaar doen is het vrijwel onmogelijk dat er grotere en daardoor kostbare schades ontstaan.

Voorbeelden van een mijnhuisok Plan Schilderwerk Aanbieding  en een Opdrachtbevestiging

 

Prettig gevoel, zodat jij met een gerust gevoel weer genieten kunt van je woning!

 

Schilderwerk goed onderhouden

Prettig gevoel als het schilderwerk goed onderhouden is

 

Was this article helpful?

Related Articles

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Need Support?

Can't find the answer you're looking for?
Contact Support