fbpx

Hoe vaak moet je je woning schilderen?

Hoe vaak moet je je woning schilderen?

In Nederland schilderen we gemiddeld iedere zes jaar de buitenkant van een woning. Daar refereert dan ook de benaming ‘6-jaren-beurt’ aan. Alles wordt dan één keer overgeschilderd. En dan zonder onderscheid tussen die delen die écht nodig zijn en delen die eigenlijk nog wel enkele jaren mee zouden kunnen.

Het eenmaal per zes jaar overschilderen van het gehele kozijn lijkt goedkoper, want je staat nu immers toch voor dat kozijn… Die vooronderstelling of gewoonte is blijkbaar erg sterk. Sterker dan overstappen naar de methodiek van ‘alleen dat schilderen wat nodig is’. mijnhuisok heeft, in samenwerking met Wijzonol Bouwverven en gebaseerd op jaren onderzoek en ervaring, gezien dat jaarlijks schilderen wel degelijk goedkoper is. Mits je de jaarbeurten anders organiseert. Sterker nog: deze nieuwe werkwijze levert duidelijk financiële voordelen op!

Duurzame verf

Organisatiekosten

Naast het uitvoeren van een schilderbeurt zelf, heb je ook elke keer organisatiekosten. Denk hierbij aan werkvoorbereiding, afstemming met leveranciers, klanten en uitvoerenden en na de uitvoering het afwerken en de nazorg. Ook als je elk jaar onderhoud uitvoert, zijn er organisatiekosten. Daardoor zou het totaal aan organisatiekosten over de hele looptijd een flinke onkostenpost kunnen zijn. De aanpak van de organisatiekosten hebben daarom veel aandacht bij mijnhuisok. Door bij de start van het Plan Schilderwerk is de voorbereiding erop gericht die organisatiekosten meteen voor de hele looptijd van 15 jaar te doen. Dat betekent bij de start een bredere en uitgebreide voorbereiding waardoor de kosten over het hele traject toch weer lager komen te liggen. Zeker als de projecten zoveel mogelijk door dezelfde mensen worden uitgevoerd.

Hoe vaak moet je je huis schilderen?

Volgens het Plan Schilderwerk van mijnhuisok dus elk jaar! En dan niet de hele woning, maar alleen dat schilderen wat nodig is. Door die jaarlijkse controle van het schilderwerk kun je eventuele gebreken en problemen tegen hele lage kosten in de kiem smoren. En de jaarbeurt is ook prima te combineren met het onderhoud aan de goten, daken, zonwering, schoorsteen en dergelijke. Eenmaal per jaar alle weer op orde!

Een voorbeeld van een mijnhuisok Plan Schilderwerk Aanbieding  en een Opdrachtbevestiging

 

Dan kun je met een gerust gevoel van je woning genieten!

Hoe vaak moet je je woning schilderen?

Was this article helpful?

Related Articles

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *