fbpx

Is jaarlijks bijhouden van schilderwerk goedkoper?

Het jaarlijks bijhouden van schilderwerk is over de lange termijn goedkoper.

In Nederland schilderen we gemiddeld iedere zes jaar de buitenkant van een woning. Daar refereert dan ook de benaming ‘6-jaren-beurt’ aan. Alles wordt dan één keer overgeschilderd; zonder onderscheid tussen de delen die écht nodig zijn en delen die eigenlijk nog wel enkele jaren mee zouden kunnen. Die gewoonte is blijkbaar sterker dan de overstap naar de veel goedkopere methode van ‘alleen dat schilderen wat nodig is’. mijnhuisok heeft die overstap al wél gemaakt en dat levert duidelijk voordelen op.

Een 6 jaren schildersbeurt bestaat grofweg voor 10% uit schoonmaken. 70% van het werk is herstelwerk, zoals slechte verf wegkrabben, schuren, repareren, gronden en voorlakken. Daar zijn de grotere reparaties zoals houtrotherstel nog niet bij opgenomen. Slechts 20% van het werk is het schilderen zelf, dus het aanbrengen van de nieuwe verf door de kwast of de roller heen en weer te bewegen.

Het herstelwerk neemt elk jaar dat je het niet bijgewerkt, exponentieel toe. Dus hoe langer je wacht met herstel, des te meer tijd je kwijt bent met het bijwerken en voor steeds hogere kosten komt te staan.

De jaarlijkse schilderbeurt

Jaarlijks bijhouden van schilderwerk is goedkoper! Vinger aan de pols houden loont! Door jaarlijks het schilderwerk te controleren merk je de eerste tekenen van slijtage, ouderdom, houtrot e.d. in het vroegste stadium op. Die kunnen we dan nog tegen minimale kosten herstellen. Ook schilderwerk met een te lage glans (< 25) kan dan plaatselijk overgeschilderd worden. Dus niet alles overschilderen, maar alleen dat wat nodig is. Daarmee is je schilderwerk altijd pico bello in orde, tegen de laagst mogelijke kosten. Én het voorkomt onverwachte en grote schadeposten.

Met een Plan Schilderwerk van mijnhuisok en Wijzonol verf maken we elk jaar al het schilderwerk (en het glas) schoon. We controleren of alles nog voldoet aan de afgesproken technische en esthetische voorwaarden. En wat niet in orde is herstellen we tegen de vooraf afgesproken kosten. Zo zijn we niet alleen veel goedkoper, maar bieden we ook 100% garantie. Voor optimale zekerheid gedurende 15 jaar.

Bijkomend voordeel is, dat deze manier van werken ook nog duurzamer en beter is voor het milieu. Dus ondanks het feit dat je jaarlijks voor een korte beurt langskomt, bespaar je op materiaal en transport.

Een voorbeeld van een mijnhuisok Plan Schilderwerk Aanbieding  en een Opdrachtbevestiging

In het onderstaande overzicht zijn de kosten van een jaarlijkse beurt afgezet tegen de kosten van een 6 jaren beurt (zonder tussenliggende bijwerkbeurten).

 

Duurzame verf

 

 

 

 

 

 

Was this article helpful?

Related Articles

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *