fbpx

Resultaatgericht VVE overleg

Resultaatgericht VVE overleg

Met de koop van een appartement, ben je meteen lid van de Vereniging van Eigenaren (VVE). Dat nieuw verworven eigendom maakt je meteen medeverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het complex. En dat houdt nogal wat in. Denk hierbij aan het organiseren van het onderhoud en de aanpassingen. Of het regelen van een fonds voor het onderhoud. Gaan we wel of niet verduurzamen? Hoe beheren we de financiën van de vereniging? Het opstellen van begrotingen, afsluiten van verzekeringen en het dagelijks (klachten)beheer zijn onderwerpen. Dit kun je allemaal regelen in het Resultaatgericht VVE Overleg.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Alle eigenaren zijn bij die zaken betrokken. Beslissingen moeten genomen worden en dat is met een (grote) groep mensen nog niet zo makkelijk. Zoveel mensen, zoveel wensen! Krijg dat maar op één lijn. De verschillen op gebied van smaak en het gevoel voor urgentie kunnen groot zijn. Ook de (financiële) belangen kunnen flink afwijken. Onderhoud van een appartementencomplex kost (veel) geld. En achterstallig onderhoud of ambitieuze verbeterplannen verhogen dan nog eens die kosten.

De rol van communicatie

De belangen zijn voor alle leden dus groot. Dat leidt nogal eens tot heftige overleggen en zelfs tot onverkwikkelijke situaties. Niet alleen de sfeer, maar uiteindelijk ook het woongenot kan er ernstig onder te leiden hebben. De rol van bestuurslid is dan niet benijdenswaardig.

Vaak ligt de oorzaak in de kwaliteit van de communicatie rondom de besluitvorming. De informatievoorziening is vaak gebrekkig, niet op tijd of niet transparant. Ook ontbreekt soms simpelweg de wil om er samen uit te komen en voeren eigenbelang of ‘politieke’ motieven daarbij een belangrijke rol.

Resultaatgericht VVE overleg

mijnhuisok biedt VVE’s Resultaatgericht VVE Overleg; de manier om op een gestructureerde én succesvolle manier te communiceren. Rondom het nemen van de besluiten biedt mijnhuisok een model aan dat draait om het samen oplossen van de spanningen. Het te bereiken verenigingsdoel is het richtpunt. Succesvol samenwerken door op een gelijkwaardige, transparante en volwassen manier met elkaar te overleggen.

Resultaatgericht VVE overleg ís transparant en brengt transparantie. Je weet van iedereen waar ze mee bezig zijn en er is veel minder ruimte voor politiek. Ieder lid heeft invloed, is gelijkwaardig en mag altijd onbeperkt voorstellen doen.

Typerend voor resultaatgericht overleggen is dat de doorlooptijd van de besluitvorming aanzienlijk korter is. Er kunnen dus veel punten snel afgewerkt worden.

Resultaatgericht VVE overleg draait om:

 • Heldere omschrijving van de rollen binnen de vereniging met bijbehorende doelen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden
 • Duidelijke concrete doelen voor de vereniging
 • Heldere overlegstructuur en manier van de besluitvorming
 • Strak geregisseerde (en vooral korte) overleggen

Resultaatgericht VVE Overleg doe je bewust op drie vlakken:

 • Het organiseren en monitoren van de werkzaamheden van de VVE
 • De organisatie van de VVE
 • Het stellen en monitoren van de doelen voor de VVE

Voordelen Resultaatgericht VVE Overleg:

 • Verhogen van de motivatie van de leden door het vergroten van de deelname en autonomie van de leden
 • Hoger focus en betrokkenheid door de verantwoordelijkheden op een verantwoorde wijze beter te verdelen over de leden
 • De kwaliteit van de VVE groeit onder andere doordat iedereen altijd mogelijke verbeteringen kan voorstellen en beoordelen
 • Optimale zorgvuldigheid in de beoordeling van de voorstellen

mijnhuisok begeleidt de vereniging bij de implementatie van Resultaatgericht VVE Overleg. Deze overlegstructuur is gebaseerd op inzichten uit de wereld van de communicatie, Holacratie, Lean overleggen en NLP overleggen en speciaal ontwikkeld voor MKB en non-profit organisaties.

Was this article helpful?

Related Articles

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.