Plan Schilderwerk: een comfortabel meerjarenplan, beter voor het milieu en voordeliger

Je weet dat je je woning regelmatig moet schilderen, maar het is niet altijd makkelijk om dat georganiseerd te krijgen. Want hoe weet je bijvoorbeeld of de schildersbedrijven waar je offerte opvraagt betrouwbaar zijn en goed werk afleveren? Hoe vergelijk je de offertes? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoeveelheid tijd die je dat kost.

Met een Plan Schilderwerk van mijnhuisok heb je er geen omkijken naar. Onze specialisten inspecteren jaarlijks je woning en zien wat er nodig is. Ze zorgen meteen ook voor de uitvoering van het schilderwerk door topvaklieden (wij werken met vaste partners), zodat jij zorgeloos kunt genieten van je woning.

Mijnhuisok stelt een duurzaam Plan Schilderwerk voor je op met een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en de kosten op termijn

Voorbeeld Aanbieding Plan Schilderwerk en Opdrachtbevestiging Plan Schilderwerk

Vraag een vrijblijvend globaal advies voor jouw woning.

Klik hier

Op weg naar zorgeloos woonplezier in vier stappen

We nemen vóór het einde van de eerstvolgende werkdag contact met je op.

 • De onderhoudsadviseur van mijnhuisok komt langs om verder te praten en een preciezer inzicht te krijgen in de onderhoudsbehoefte voor de komende jaren op gebied van schilderwerk. Ook het timmerwerk, metselwerk en dakwerk bekijken we meteen.
 • Aan de hand van de schriftelijke rapportage stemmen we gezamenlijk af of we ons beperken tot een Plan Schilderwerk of uitbreiden tot een Plan Totaalonderhoud en welke onderdelen van de woning erin opgenomen moeten worden.
 • Ook deze 2e stap is kosteloos en vrijblijvend. Aan jou de keus of je opdracht geeft tot stap 3, het opstellen van een plan. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Op basis van de opgenomen onderdelen vertelt de adviseur je vooraf wat de kosten van het opstellen van het plan zijn.
 • Bij opdracht krijg je uiteraard de kosten van het opstellen van het plan terug.
 • mijnhuisok stelt een gedetailleerd meerjarenplan op van de jaarlijkse werkzaamheden en de kosten.
 • In dit plan zie je ook een saneringsbeurt vermeld staan. Dit heeft betrekking op de werkzaamheden die we moeten verrichten om de woning op een beheersbaar onderhoudspeil te krijgen, voordat het Plan Schilderwerk van start gaat.
 • Gezamenlijke afstemming van welke onderdelen er in het Plan Schilderwerk opgenomen worden.
 • Pas dan hoef je te beslissen over stap 4: opdracht voor het uitvoeren van het Plan Schilderwerk (of een Plan Totaalonderhoud).
 • Je kan er voor kiezen om maandelijks te reserveren via de ‘Stichting Derdengelden mijnhuisok‘.
 • Het onderhoudsplan kan op elk gewenst moment gestopt worden, zonder extra kosten of gedoe
 • Jaarlijks reinigen en inspecteren van de kwaliteit het geveltimmerwerk. Alles wat niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen (verflaag intact, geen houtrot en glans boven de 25 glanseenheden) wordt in orde gemaakt voor kosten van mijnhuisok.
 • Als daar aanleiding toe is kan in overleg het onderhoudsplan voor de komende jaren aangepast worden. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat er nieuwe materialen en technieken zijn of er wijzigingen aan de woning zijn uitgevoerd.
 • Gratis gebruik van het (afgeschermd) woningdossier voor alle mogelijke informatie over je woning. Alle mijnhuisok informatie komt daar natuurlijk automatisch in. Maar ook eigen informatie als bouwtekeningen, foto’s, offertes, contracten, artikelnummers van gebruikte materialen, enz. Vanuit het woningdossier kunnen er automatisch push meldingen naar je verzonden worden zoals ‘Komende maand is de schoorsteen weer toe aan een reinigingsbeurt’ of ‘Denk eraan de buitenkranen af te sluiten in verband met de lage temperaturen’.
 • Persoonlijk advies

  Ieder advies van mijnhuisok wordt door onze specialisten samengesteld voor de specifieke kenmerken van jouw woning en jouw wensen op onderhoudsgebied.

 • Veel voordeliger

  Ons duurzame Plan Schilderwerk is voordeliger dan schilderwerk op de traditionele manier, zonder in te boeten op de kwaliteit. Hoe kan dat?

  Dat doen we door alleen datgene te behandelen, waarvan de kwaliteit onder het afgesproken niveau zit (bijvoorbeeld alleen de kozijnen aan de zonkant van het huis. Die hebben immers meer te lijden). Kortom, alleen schilderen waar dat nodig is.

 • Beter voor het milieu

  Een Plan Schilderwerk is beter voor het milieu. Omdat we alleen dat schilderen wat nodig is, besparen we zo’n 20% tot 50% op uren, op verf, op vervoer, op afval, enz. Daarnaast volgen we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid (bijvoorbeeld de ontwikkeling van ‘groene verf’) op de voet.

 • Zekerheid en garantie

  Wij passen de kwaliteitseisen van onafhankelijke organisaties als OnderhoudNL en het Verf Advies Centrum toe. Niet alleen de kwaliteitseisen, maar ook de methoden om de kwaliteit te meten zijn daarin vastgelegd. Wij kunnen je dus garanderen dat er geen houtrot optreedt en je huis altijd goed in de verf staat, zonder onvoorziene kosten.

 • Eenvoudig stop te zetten

  Je zit niet vast aan een duurzaam Plan Schilderwerk (of Plan Totaalonderhoud). Het is immers slechts een plan gebaseerd op een prognose van de kosten voor onderhoud gedurende een bepaalde termijn. Dat plan kunnen we helemaal tot het einde uitvoeren, maar het kan natuurlijk ook op elk willekeurig tijdstip in het traject gestopt worden.