Plan Totaalonderhoud: wij verzorgen ál het onderhoud aan je huis

Het goed onderhouden van een huis behelst natuurlijk meer dan alleen schilderwerk. Denk daarbij aan de staat van daken en dakgoten, schoorstenen, het voegwerk van de gevels, maar ook bijvoorbeeld de schutting om je tuin. Het moet allemaal regelmatig even nagekeken worden, want goed onderhoud werkt preventief: het loont erg de moeite om dure reparaties te voorkomen.

Bij een Plan Totaalonderhoud neemt mijnhuisok je deze zorgen volledig uit handen. Wij inspecteren jaarlijks wat er moet gebeuren en voeren de noodzakelijke werkzaamheden uit. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Het Plan Totaalonderhoud is een uitbreiding op het Plan Schilderwerk en je kunt zelf bepalen welke onderdelen van je huis je wilt opnemen in het plan.

Voor onze klanten met een Plan Totaalonderhoud voeren wij ook – indien gewenst – eenmalige projecten uit die niet in het plan zijn opgenomen. Denk hierbij aan de verbouwing van een badkamer of een keuken of het bouwen van serre, etc.

Mijnhuisok biedt dit duurzame Plan Totaalonderhoud al vanaf 60 euro per maand. 

Voorbeeld Aanbieding Plan Schilderwerk en Opdrachtbevestiging Plan Schilderwerk

Vraag een vrijblijvend globaal advies voor jouw woning.

Klik hier

Op weg naar zorgeloos woonplezier in vier stappen

We nemen vóór het einde van de eerstvolgende werkdag contact met je op.

 • De onderhoudsadviseur van mijnhuisok komt langs om verder te praten en een preciezer inzicht te krijgen in de onderhoudsbehoefte voor de komende jaren op gebied van schilderwerk. Ook het timmerwerk, metselwerk en dakwerk bekijken we meteen.
 • Aan de hand van de schriftelijke rapportage stemmen we gezamenlijk af welke onderdelen van de woning in het Plan Totaalonderhoud opgenomen moeten worden.
 • Ook deze 2e stap is kosteloos en vrijblijvend. Aan jou de keus of je opdracht geeft tot stap 3, het opstellen van een gedetailleerd plan. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Op basis van de opgenomen onderdelen vertelt de adviseur je vooraf wat de kosten van het opstellen van het plan zijn.
 • Bij opdracht krijg je uiteraard de kosten van het opstellen van het plan terug.
 • mijnhuisok stelt een gedetailleerd meerjarenplan op van de jaarlijkse werkzaamheden en de kosten.
 • In dit plan zie je ook een saneringsbeurt vermeld staan. Dit heeft betrekking op de werkzaamheden die we moeten verrichten om de woning op een beheersbaar onderhoudspeil te krijgen, voordat het Plan Totaalonderhoud van start gaat.
 • Gezamenlijke afstemming van welke onderdelen er in het Plan Totaalonderhoud opgenomen worden.
 • Pas dan hoef je te beslissen over stap 4: opdracht voor het uitvoeren van het Plan Totaalonderhoud.
 • Je kan er voor kiezen om maandelijks te reserveren via de ‘Stichting Derdengelden mijnhuisok‘.
 • Het onderhoudsplan kan op elk gewenst moment gestopt worden, zonder extra kosten of gedoe
 • Jaarlijks reinigen en inspecteren van de kwaliteit het geveltimmerwerk. Alles wat niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen (verflaag intact, geen houtrot en glans boven de 25 glanseenheden) wordt in orde gemaakt voor kosten van mijnhuisok. Ook alle overige opgenomen woningonderdelen worden geïnspecteerd en waar nodig hersteld.
 • Als daar aanleiding toe is kan in overleg het onderhoudsplan voor de komende jaren aangepast worden. Dat kan bijvoorbeeld zijn doordat er nieuwe materialen en technieken zijn of er wijzigingen aan de woning zijn uitgevoerd.
 • Gratis gebruik van het (afgeschermd) woningdossier voor alle mogelijke informatie over je woning. Alle mijnhuisok informatie komt daar natuurlijk automatisch in. Maar ook eigen informatie als bouwtekeningen, foto’s, offertes, contracten, artikelnummers van gebruikte materialen, enz. Vanuit het woningdossier kunnen er automatisch push meldingen naar je verzonden worden zoals ‘Komende maand is de schoorsteen weer toe aan een reinigingsbeurt’ of ‘Denk eraan de buitenkranen af te sluiten in verband met de lage temperaturen’.